bilder/golfballclr.gif LASSE KONGO CUP bilder/golfballclr.gif
Tillbaka Veckoplanering Reseberättelse Resultat Deltagarna Fotoalbum Gästboken

Förhandssnack inför Match 2011!

Första schismen i Lag Sthlm är ett faktum. En vecka innan start. Ett tydligt tecken på att Lag Sthlm kommer att vara omutliga i år. Lag Gbg, se det som att järnridån står mellan er och en seger.

Captain of your heart
_______________________

Ryktesspridningen är i full gång igen. Följande har snappats upp:
Lag Göteborg kommer detta år att representeras av:
Dieter Lundberg
Karl Heinz Gendenberg
Fritz M Stilje
Uli Carlsson
Sant eller ej, under tiden blandar undertecknad till en "Krutov" : 8 cl vodka hälls på en sockerbit - toppa med tre droppar Vademecum. Njut. Som att borsta tänderna med Tiger balsam! (Det har väl alla gjort.)


Mr Soul

Förhandssnack inför Match 2010!

Hello både givna vinnare och förlorare.

Nu är det snart dags att ta ut klubborna från förrådet.
Bagen kan ha dragit ihop sig så det gäller att töja ut den så all vätskeersättning får plats inför LKC 2010.

Samling någon gång under torsdagskvällen på Grönhögen. Senast 2100 måste vi vara där för att få nycklarna och även hinna se det rävpar som har byggt bo på artons greenbunker. Deras show" skall tydligen vara i klass med filmerna som startar efter midnatt.

Efter rundan på Grönhögen ingår en bit mat. Därefter är allt som vanligt. Nästan. Del (ar) av Lag Sthlm kan ha lagt upp en annan strategi i år. Vi får väl se.

Inga bilar på Grönhögen, men på Kalmar är fyra bilar bokade båda dagarna.
Glöm inte matchställen!.

//UD
_______________________

Vicekapten St meddelar att det blir någon slags "event" på torsdagkvällen.
Ingen kommer undan - inte ens Mr Soul...
Vi hörsFörhandssnack inför Match 2009!

Bästa priset i JBT någonsin!! JBT har fått en helt annan dignitet.

Hej!

Hoppas du har en skön sommar. Vicekapten ligger dock ej på latsidan. Igår kväll snackade jag med Lasse Kongo himself eller Roland Järverup om man så vill. Jävligt trevlig, faktiskt. Han designade en Rolandz-kepa med texten "Jan Banan Trophy 2009 - Robert Gustavsson". En bonusgrej till vinnaren.
Ha det bra

Uffe H
_______________________

För övrigt:
Med anledning av att det saknas golfbilar på A6, så spelade "Ernst" med en lirare häromveckan som sa att det gäller att ha bra flås på A6. Mycket upp och ner I stora höjdskillnader. Hur bra flås har vi efter 3 timmars sömn och 2 promille I kroppen?
Vad finns det för alternativ?
Tiger Woods på Xbox?


"parapapapapapa pa pa pa, parapapapapapa pa pa pa"

Förhandssnack inför Match 2008!

Nu drar det ihop sig till äventyr. Ett jubileum som ska firas nära Paldiski. Tallink skördar redan nu marknaden på ananasringar och fläskfilé. "Det handlar inte om att vinna. Det handlar om att klara sig upprätt hela vägen till båtresan hem".


Kapten Sthlm

Förhandssnack inför Match 2007!

Nu är det nära. Kapten Stockholm börjar bli nervös av tystnaden från Team Gbg.
Citat:
"Inget förhandssnack i år på hemsidan?
Döljer västkusten en hemlighet?
Kommer Stilje att ha en fairwayhit på 80% år?
Kommer Kjell G att putta mindre än 25 puttar per runda?
Kommer Kent att ha 2 meter sprit i bagen i år?
Kommer Micke att driva 270 meter i snitt?
Nåt lurt är på gång känns det som.

Kapten Stockholm"

Som enda Sthlmsdeltagaren på Mollösund Open i år fick han se några strålande resultat från Team Gbg, som var överlägsna på längsta drive och sånär kammade hem segern. I år blev det RIB-båt till banan i 60 knop. Huga!
Halva Team Gbg var på träningsläger i Ålborg under vecka 29. Intensivträning med 36 hål om dagen, öl till frukost, och grogg till middag. Party fram till tidig morgon. Vi äro förberedda och preparerade. Kapten Gbg har alltid ett ess i skjortärmen.
Ett år kvar till 10-årsjubileet. Stora planer kommer att smidas under torsdagen i Grönhögen inför denna högtidsdag 2008. Ska vi spela i frack? Är det sant som ryktena säger att självaste Lembit blir arrangör i Tallinn? Kommer Lasse Kongo att köra bussen? Blir det fläskfile Hawaii till banketten? Eeeeeeedaaaaaaa????


Kjell G.

Förhandssnack inför Match 2006!

Vårsäsongen brakade loss med Mollösund Open, där Kapten Göteborg var en av medarrangörerna. Delar ur båda Teamen deltog i ett väldigt lyckat och välorganiserat arrangemang. Båtfärd till banan på morgonen, spel hela dagen och en avslutande bankett på kvällen med tal av både Micke och Magnus. Dala och Magnus tog över instrumenten och rockade loss inför hänförd publik.

Det har varit helt perfekt golfväder under hela juni och juli. En bit in i augusti börjar regnperioden med det ena skyfallet efter det andra. Vi kan bara hoppas att det regnar av sig, så att det blir fint (som vanligt) under LKC-dagarna.

Det ryktas att Grönhögen skall vara en fin bana. Links, sägs det. Vi får väl ladda med nåt dussin bollar. Det var väl ungefär vad som gick åt för undertecknad i Flommens talrika vattendrag för nån vecka sedan. Sjön suger.

Sen blir det lådbilsrally i Kalmar. Jag längtar redan.


Kjell G.

Förhandssnack inför Match 2005!

Nu är det midsommarvecka, och vi väntar med spänning på årets stora begivenhet, LKC 2005. Vart månne det bära av i år? Säsongen 2005 har inte börjat bra för Team Göteborg. Undertecknad har dock varit på träningsläger i Danmark. Resultatet var klent, och man kan inte höja sig fort nog för att kompensera vinterns förfall.
Nån snackade om driving range. Får väl testa det under sommaren.

Kent har legat lågt, och Micke befinner sig i skrivande stund i Turkiet. Troligen sittandes vid poolkanten och lapar paraplydrinkar.
Stilje berättade idag att han i helgen gick en 36-runda. 35 poäng båda rundorna. Stabilt!
Nästa helg kommer att avnjutas i Skåne med gökottegolf på midsommarafton med Stilje och ett antal kollegor. Hoppas vi hinner med ett par svingar mellan nubbarna.


Kjell G.

Förhandssnack inför Match 2004!

Hmmmm...Förhandssnack inför Match 2003!

Jag säger bara: Örebro. Huga!!!

I år är det femårsjubileum för Lasse Kongo Cup. Detta skulle firas med pompa och ståt i Lembits och Svetlanas kära hemland, var det tänkt. Olika omständigheter förändrade dessa planer och nu styr vi kosan mot Örebro istället. Det blev torsk på Tallinn, kan man säga.

Vad jag hört är det minst lika fashionabelt på Elite i Örebro som det nånsin kan bli på Paldiski Palace i Tallinn. Det är visserligen ingen dans på hotellet, men vi får väl nöja oss med pub. Vi inleder med en runda på Kumla GK på fredagen. Akta er för att hamna i Kumla-bunkern. Den lär vara svår att ta sig ur.

Team Göteborg på träningsläger på den fashionabla golfresorten Allmag Golf & Country Club. Kjell bakom kameran och Kenta som reserv för Micke, som inte deltog denna dag.

Kjell G.

Förhandssnack inför Match 2002!

Vi har inte rest ännu, men vi väntar alla på att få besöka Karlstad ännu en gång i denna tvekamp på liv och död. Nu när melodifestival och fotbolls-VM är tillända, behövs något som på ett upplyftande sätt kan matcha dessa evenemang. Lasse Kongo Cup kommer att spelas för fjärde gången och förväntningarna är enorma. Hur ska det gå? Ryktet säger att Göteborg är nedtränat, Stilje har bara ett 10-tal matcher i ryggen. Dock har han tankat ordentligt, så han bör klara en runda på bakrus galant. Kjell och Kent har skaffat nya klubbor. Hårda studier framför Viasat Sport i vinter har renderat i slutsatsen att golf är en materialsport och inget annat. Micke har satsat på kvalitet istället för kvantitet i årets uppladdning. Han har varit i Spanien och tränat på Ballesteros hemmabana, med Ballesteros farsa. Ryktet går på västkusten att Dala har hårdsatsat inför årets säsong och med snabba kliv närmar sig singelhandikapp. Kan det stämma? Men, hur är det ställt med dom övriga?


Kjell G.


Senast uppdaterad: 2011-09-03.