bilder/golfballclr.gif LASSE KONGO CUP bilder/golfballclr.gif
Tillbaka Förhandssnack Veckoplanering Resultat Deltagarna Fotoalbum Gästboken

Reseberättelse 2011!

Den ursinniga värmen på torsdagen borde ha gjort att tävlingen JBT avslutats vid nionde hålet - med en ny spännande vinnare!
Resten av eftermiddagen hade kunnat tillbringas vid det mysiga vassbeklädda vattenhindret vid hål 8.
Kalle eller Anna Anka hade kunnat sköta underhållningen.
Nå, spännande golf blev det på utomordentligt fina banor där spelformen scramble har kommit för att stanna.
Tack alla inblandade för suveräna arrangemang.

Mr Soul

Årets kommentar:
-Ska du gå och pissa?
-Jag har större planer än så!.Reseberättelse 2010!

I början av veckan hade dom lovat 17 m/s på Grönhögen. Nu blev det inte så. Kanonväder och nästan vindstilla. Jättefint. Resultaten varierade kraftigt, och Magnus tog hem JBT efter ha visat upp ett mycket stabilt spel. Grattis Magnus. Lördagen började med väldigt fint väder och man kände knappt igen sig på den fina gamla banan på Kalmar GK. Dock drog regnet in de sista 6 hålen och det var precis som 2006. Nu var allt sig likt. Matcherna var mycket jämna och vi fick med oss en seger var. En av matcherna avgjordes definitivt på 18e när Dala sänkte en 657-metersputt (minst). Mycket kylig avslutning, Dala.

På söndagen lyste åter solen och vi gick ut med 1-1 i ryggen. En trevlig dag med bra golf från båda sidor där båda lagen vann två matcher vardera. Oavgjort resultat innebär att Team Stockholm fortsatt kan sitta hemma på kvällarna och polera mässingen på vandringspokalen. Uffe H och Kjell D hade oturen att få soppatorsk på elbilen vid 7an. Det blev lite joxigt. Dock fick de en ny fin dieseldriven golfbil efter 9an. Det skämtades om ifall man skulle kolla bränslenivån på den så att det inte blev soppatorsk igen. På 11an kommer en man med en bränsledunk och fyller på "för säkerhets skull", som han sa. Jodå, visst lever golfare ett farligt och spännande liv. Eller hur?

Kvällarna tillbringades på Harrys. På fredagen uppträdde ett band med en mycket trevlig, men tämligen bastant sångerska. Det hördes vissa rop från publiken längst bak om "stage-dive". Eller som Glenn L uttryckte sig: "Dyk kärring! Dyk!"

Årets kommentar (efter ett perfekt utslag):
Drivern tog petningen på rätt sätt. Han ville inte byta bag (läs känd svensk fotbollsspelare).


Glenn G.

Reseberättelse 2009!

Fredagen avnjöts på A6 vackra bana. Dock tog den musten ur den bäste. Måste vara den backigaste banan söder om polcirkeln. Bilar gick inte att få tillgång till, så det blev till att traska backe upp och backe ner. Redan efter 9 hål var krafterna slut. Planen var att spela A6 även på söndagen. Febril aktivitet lades ner på att finna ett flackare alternativ. Till slut lyckades vi boka in oss på Ryfors GK. Ganska tuff den med, men inte på långa vägar som A6. Puh!

På lördagen fick vi smaka Sand (GK). Underbar bana, i ett väldigt trevligt sälllskap. Och vilken service. Det blev något fel med bokningen av golfbilar. Hör och häpna, när vi står på 1a tee kommer personalen ut med en skinande fin bil som just kommit in. Det var verkligen uppskattat efter tortyren på A6 dagen innan. Man kan tycka att man kanske borde skaffa sig lite bättre ork. Men så är det när man lever efter devisen att hellre fly problemen än att ta itu med dom? Även hotellpersonalen var mycket hjälpsam och mån om sina gäster.

Kjell G.Reseberättelse 2008!

2008. Lasse Kongo Cup 10år! Skulle firas med pompa och ståt i Lembits förlovade land. Äntligen. Team Göteborg anlände till Huvudstaden på onsdagen och hämtades upp vid centralen av Kongo himself, som transporterade laget i buss till färjan. Resan över gick bra. Tallinn-gänget-08 ägde karaoke-baren. Vi fick, till skillnad från Tallinn-gänget-98, sova i hytter, och det var en bonus som uppskattades.

Väl i Tallinn blev vi upphämtade i buss av Lasse "Toivo" Kongo. En mycket sympatisk man som körde oss på guidade turer runt hela staden. Vi fick vår del av allt det kulturella Tallinn kunde erbjuda.

Den gamla staden är ett måste att besöka i Tallinn och det är nästan omöjligt att undgå den. Här finns det mycket bevarat sedan medeltiden. I gamla staden besökte vi en mängd väl bevarade kyrkor och byggnader.

Utanför centrum i stadsdelen Pirita ligger Tallinn TV Tower. Detta åkte vi upp i för att beskåda utsikten och äta på restaurangen Galaxy. Toivo kunde berätta en spännande historia om hur det gick till när detta tornet togs in av beväpnade soldater vid Estlands frihetskrig.

Här besökte vi det vackra Rådhustorget och det medeltida Rådhusapoteket, Raeapteek. På gatan Pikk ligger Maiasmokk som är Estlands äldsta kafé. Mycket väl värt ett besök. Utanför murarna ligger Peter den Stores vackra lustslott i parkgrönskan vid Kadriorg och stranden Pirita.
Vi kan också rekommendera stadsdelen Kalamajas charmiga trähuskvarter.

Golfmässigt, så blev det Stilje som tog hem JBT 2008. Grattis till din första inteckning i Janne Banan Trophy. Team Stockholm tog hem LKC 2008. Grattis Stockholm. Dock, fanns det vissa röster i Team Göteborg som hävdade att det var näsapan som förstörde möjligheten för Göteborg att hävda sig i årets LKC. Se upp för näsapor! Tack till Lembit för ett mycket väl genomfört arrangemang. Mycket trevligt.

Årets kommentar (självklart): Näsapan förstörde möjligheten för Göteborg att hävda sig i årets LKC.

Kjell G.


___________________________________

Lag Stockholms gamla motto "Ansvar, ödmjukhet & artisteri" hade avgörande betydelse på Estonian golf and country club den gångna helgen. Siffrorna 5-1 antyder en rätt ensidig historia. Så var dock ej fallet. De flesta matcherna stod och vägde rätt länge. Banan mycket fin, för att inte tala om golfbilarna! Det blir ju gärna så när grejer ej utnyttjas...Avslutningsvis: Lite trist att inte "Lasse" ville köra "800 grader" på karaoken - succéen var inom räckhåll. LM Stilje - du äger!
Lag Göteborg, er teamkänsla lär lag Sthlm aldrig komma i närheten av.
Tack för ordet

Vicekapten SthlmReseberättelse 2007!

2007 var ett mellanår nyhetsmässigt. Upplägget exakt samma som 2006, och allt var lika fantastiskt kul. Inga skandaler överhuvudtaget 2007, dock. På Grönhögen företogs en noggrann och detaljerad planering inför 10-årsjubileet i Tallinn 2008. Inget får gå fel. En nobelmiddag är trots allt bara en middag. Vi snackar om ett helt evenemang. Båda lagen började redan nu inse vad som skulle komma.

Årets kommentar: Såg ni den driven? Den var som en brassefrispark.


Kjell G.

Reseberättelse 2006!

Vi anlände sent på torsdagskvällen till Grönhögens GK, där vi bodde i små stugor mitt ute på banan. Vi lyckades tajma det så bra att både Stockholmsbilen och Göteborgsbilen irrade runt i mörkret samtidigt, och slutligen kunde hjälpa varandra att hitta fram.
Där var det slut på samarbetet. Det stora slaget kunde börja.
Grönhögen stod värd för 2006 års JBT. Banan var asfrän. Ligger vackert vid havet och bunkrarna djävulska. JBT blev en jämn tillställning där de flesta spelade på ungefär samma nivå. Dock, var det en som utskilde sig, och med ett storartat spel stod Ulf Dahlblom som slutsegrare för Janne Banan Trophy 2006. Grattis Dala. All heder åt Dala, som skänkte priset till välgörande ändamål.
Märk väl att ingen vunnit denna klassiker två gånger.

Sedan åkte vi till Kalmar, där vi checkade in på hotellet, och efter uppvärmning där, styrde vi kosan till Broadway. Storgrisarna vandrade in på rad och livet lekte. Trots att krogen låg några 100 meter från hotellet visade det sig som vanligt vara nån som hade problem att hitta hem. Tur att lokalbefolkningen var så hjälpsam.

På lördagen började allvaret med första matchen i Lasse Kongo Cup 2006. Regnet öste ner och det var nästan omöjligt att ens putta. Tack vare att vi hade bilar, så kunde vi tålmodigt invänta uppehåll. Spelet blev lite si och så, men det var ju lika för alla. Team Stockholm tog båda matcherna och skaffade sig ett giftigt övertag inför de avslutande matcherna på söndagen.

Löragskvällen blev en repris på fredagen med grisar och allt. Söndagen var en bedrövlig tillställning för Team Göteborg. Vann inte en enda match. Team Stockholm stod som slutsegrare för LKC 2006 med en förkrossande 6-0 seger. Team Göteborg gratulerar och skäms. Riktigt så ojämnt var det dock inte. Alla matcher var relativt jämna, men i slutändan var stockholmarna starkare, trots allt gnissel och gnabb teammedlemmarna emellan. Är lagkänsla och gemytlighet överskattat? Dala var för övrigt grymt stabil alla tre dagarna och hade en stor del i Team Stockholms seger.

Årets kommentar 1: Toaletten såg ut som en speedwaybana nere i kröken.
Årets kommentar 2: Det finns en polsk stout som är så stark att man hjular efter två öl.


Kjell G.

Reseberättelse 2005!

Efter en ganska risig sensommar, anlände vi till Karlstad mitt i värsta högsommarvärmen. Det blev varmare för varje dag och sola sken med temperaturer på 25 grader. Första dagens matcher på Hammarö GK blev en jämn tillställning, där Stilje nästan gjorde eagle på hål 9. Han låg perfekt efter en makalös drive. Andraslaget sopar han rätt in i skogen. Slår en ny och landar 3 meter från hål. Putten sänker han tjusigt. Detta är ganska talande för hur Team Göteborg presterade på Hammarös snorsmala bana. Speciellt illa gick det för Team Göteborg under andra dagen, då Team Stockholm storspelade och enkelt vann årets tillställning.

En annan bedrift, eller vad vi ska kalla det, stod nämnde Stilje för på hål 15 på Hammarö andra dagen. Hålet är dogleg vänster runt en stor damm. Bollen ligger precis på kanten och vi som går mot tee på hål 16 ser att han med största sannolikhet kommer att trilla i plurret om han försöker slå därifrån. Vi öppnar ett par pilsner och Micke tar upp kameran (se bild i fotoarkivet). Vi är alltså redo för ett stycke underhållning. Då fegar han och tar ingen full sving. Han slår ett mes-slag och blir straffad direkt. Bollen slår i den röda pinnen som markerar vattenhinder.

Pitcher blev årets drink. Har aldrig sett större tillbringare. Vi tackar Kapten Stockholm för ett perfekt arrangemang, speciellt fixade han det fina vädret.

Årets kommentar:
-God morgon, får det vara lite frukost?
-Nej tack, men kan jag få nya isbitar i groggen?


Kjell G.
___________________________________

Tack än en gång för en suverän helg. Ett helt jävla år till dess att vi träffas vid Smålandskusten. Puh!! Går det inte att få till något vinter-kongo? Puttningstävling på nåt hotellrum (med alla kanaler på tv:n förstås)för att sedan dricka sprit tills ögonen går i kors. En specialitet i LKC. Nåt att spinna vidare på. Avslutningsvis: Kent, Janne Banan vinns aldrig två år i rad. Njut! Har man dessutom det sällsamt behagfulla förnamnet Ulf är man sugen på att ta hem JBT. Hälsningar från Medelpad.


Uffe H - norrland.
___________________________________

Kan bara instämma i vice kaptens ord. "Ett helt jävla år"! Viktigare än bordsbeställning nästa år är väl att kolla upp om det finns stora tillbringare på stället? Känns som vi redan spelar vintergolf. Tre dagar på ruskigt tunn is. Vem fixar avsnittet med ölandsbron till nästa år? Hälsningar från Skärgården.


Kapten Studio 54.

Reseberättelse 2004!

Väderlekstjänsten hade spått skitväder hela veckan. Men, fredagen bjöd på fint väder, dock med en frisk vind som ändå inte störde allt för mycket inne i de värmlänska skogarna. Hammaröbanan stretade emot så gott den kunde, trots en och annan deltagares hot om att banka skiten ur den. Vissa spelare från båda lagen fick känna på banans vrede. Stockholm sopade banan med Göteborg och ledde efter första dagens spel med 2-0. Kvällen avnjöts med middag på Harrys, och kaptenerna talade vitt om hur stolta de var vid detta tillfälle. Alla var eniga om att LKC är en av årets höjdpunkter.

Vi kan berätta att det kostar 39 spänn med Taxi från Harrys till Hotel Plaza. Varav 35 spänn i framkörningsavgift. Detta är av erfarenhet av en icke nämnd deltagare. Kan vara bra att veta ifall man inte hittar så bra i Karlstad.

Andra dagen var det man mot man och Göteborg hade ett stadigt grepp om andrabollen. Kjell orkade dock inte stå emot Kjells evinnerliga parande i förstabollen, och fick vid 16:e ge sig mot övermäkigt motstånd.
Janne Banan Trophy spelades på Karlstad GK och regnet hann till slut ikapp oss. Om det var regnet eller storgrisen dagen innan som fick en del att hacka är svårt att veta. Micke började mycket bra, men slog bort sig på slutet. Kjell D, spelade om möjligt ännu bättre än dagen innan, och bröt trenden att bakfullast alltid vinner Janne Banan Trophy.

Årets kommentar, sagt vid 15:tee (ett långt par 5):
"Klipp till den som om det vore Madame Kerstins arsel."


Kjell G.

Till Captain Sthlm, Team Sthlm, Team Gbg,
Några rader från Capt. GBG,Tour 2004


Ett stort tack för de fina insatserna och det trevliga sällskapet. Vi har trots allt tillbringat en helg tillsamman om man skall se det stort och inte peta i detaljer. Jag blev överlycklig när det plingade till i burken för inkommande mail. Jag befann mig då mitt i den värsta mardrömm man kan tänka sig. Djupt sovande framför burken drömmande om ett fantastiskt skarpt Absint rus. Jag vaknade upp lite lätt transpirerande och till min stora lycka upptäckte att jag faktiskt inte redan var i Prag utan bara hade tagit en lite "power nap" för att samla krafter.

Jag ber att få gratulera TEAM Sthlm till segern av årets upplaga, en strong insats med tanke på det "tighta" lag Göteborg hade i år.

Med den uppladdning vissa hade inför fredagens matcher så var det ett under att man tog sig runt över huvud tagit. Jag menar hade inte HAMMARÖ GK varit så trång så hade man antagligen irrat runt i skogarna fortfarande.

1st sign:
L-M Stilje, din tindrande "John Blund" -liknande blick redan under fredagens middag var det tecken jag behövde för att förstå att en match var i hamn "bakisgolf"

2nd sign:
Kent, att missa sängen med att antal meter var det andra tecknet på att "bakisgolf" kansk inte passar alla, men å andra sidan gjorde det så mycket enklare för din rumskamrat som hade 2 sängar att välja på.

3rd sign:
Kjell, ett antal Cola, festis inför lördagen spel, jag är ledsen Kjell det räckte inte riktigt fram denna gång, mest pga. duktigt spel från motspelaren, -eller var det för lite öl?

Jag vill även rikta ett stort grattis till Kjell D för segern i "Janne Banan Trophy".

Avslutningsvis vill jag bara konstatera att hade undertecknad blandat Vodka RedBull istället för vatten i flaskan så hade det aldrig blivit 9 i på 13 (par4) och Janne Banan Trophy hade hamnat där den hör hemma och återigen ett manifest för att BakisGolf alltid fungerar!

Väl mött Y2005, where ever it will be!


Best Rgds
Michael Lundberg

Reseberättelse 2003!

Avresan skedde en solig sensommardag från västkusten med riktning mot ett icke allt för soligt Örebro. Första anhalten var Kumla GK, och det regnade som attan på vägen dit. Det var allmänt taskigt väder under hela golfrundan. Dala märkte inte av det, då han pga skada var "nödgad" att åka runt i en golfbil. Banan var dock jättebra, undantaget ett felplacerat träd rakt framför 3:e tee, tror jag det var. Trädets diameter var ca 10cm och fairways bredd ca 100m. Klart man smackade mitt i trädet.
Lördagens runda avnjöts på Gustavsviks GK. Solen sken, men det var ganska blåsigt. Efter att ha bemödat sig förbi det stygga första hålet, ett par 3 med massa vatten och i övrigt bunkrar, så lossnade det något. Det var mycket jämnt och avgörandet kom på sista putten på sista hålet under vildsinta tillrop från övriga lagkamrater. Inte ens Tommy Söderberg lyckades coacha lika intensivt (inga liknelser i övrigt) under EM-slutspelet. Göteborg avgick med segern och den firades med kall öl på den kylslagna uteserveringen. Det behövdes efter den heta matchen.
På söndag avslutades touren på sedvanligt vis med Janne Banan Trophy. Detta skådespel utspelades på Örebro GK´s fina bana i strålande solsken. Det var mycket skog, men Magnus lyckades hålla sig på banan och tog enkelt hem spelet.


Kjell G.

Reseberättelse 2002!

Resan påbörjades vid 8-tiden på fredags morgon från Göteborg respektive Stockholm. Göteborgarana anlände till stadshotellet redan vid 11-tiden och checkade in genast, för att sedan ta en taxi till Hammarö golfklubb. Där mötte Stockholm upp och vi startade dagen med en lunch i golfrestaurangen. Efter en del svordomar vid rangen delade vi upp oss i två bollar, med Dala, Micke, Kent och Ulf H i första bollen. Vädret var strålande och golfnanan i mycket bra skick. Förutsättningarna var de allra bästa. Trots detta förlorade Team Göteborg båda matcherna. Det var dock mycket spännande i andra-bollen och avgörandet kom vid sista putten på hål 18. Efter matchen firades med öl och grisar. Kvällen tillbringades på Bishop arms, där vi intog måltid tillmestadels bestående av hamburgare och bärs. Micke och Kent fick en svit med en enorm takterrass, där en av århundradets vildaste efterfester tog plats.

På lördagen var det en hel del tunga huvuden som släpade sig till Karlstad GK. Vädret var lika fint som på fredagen, om inte varmare. Troligen ca 27 grader i skuggan. Det var på vippen att vi inte fick hyra vagnar, pga att ett antal norska turister ville förboka. Det hade varit tungt att gå runt i den värmen släpande på bagen. Dock stod Kent ut med detta, även om det inte gick alltför snabbt runt. Döm om vår förvåning när vi kom till 8:e hålet. Ett jättestort svart moln tornade upp sig rakt ovanför oss och det började regna. Det avtog dock ganska snart och vi kunde fortsätta mot nya djärva mål. Stockholmarna vann dagens matcher med 3-1, och vann härmed Lasse Kongo Cup 2002 med förkrossande 5-1. Men, matcherna var jämnare än vad resultatet visar. Grattis Stockholm. Middag intogs på restaurang Pråmen under bar himmel på övre däck. Tournedon var utsökt, och så var tydligen även pepparsteken. Efter middan bar det av till nöjespalatset Sandgrund. Vad är väl ett besök i Karlstad utan ett besök på Sandrund. Väl där kom storgrisen fram och den uppskattades betydligt bättre av Team Stockholm än smågrisarna. Efter en lyckad helkväll åkte vi hem till statshotellet för att ladda upp inför söndagens individuella tävling: Janne Banan Trophy.

Det var några som inte riktigt var med på de första nio hålen, jag säger inte vilka. Spelet tog sig dock något under de sista nio hålen. Micke spelade mycket bra och skrapade ihop 40 poäng, vilket räckte till seger i årets Janne Banan Trophy. Grattis Micke. Micke spelade för övrigt mycket bra alla tre dagarna, med runt 35 poäng per runda. Kan nämnas att undertecknad var långt ifrån de 42 poäng han presterade under fredagen. Trötta men lyckliga efter ett otroligt bra arrangemang, tack Micke, reste var och hem till sig och jag får hoppas att vi blir lite piggare framåt slutet av veckan.


Kjell G.


Före 2002!

Det sägs att dom som minns "2001 around the bar race" in Karlstad, inte var med? Men, ifall nån orkar skriva ner några minnen så vore det kul att dokumentera det innan det är lost.


Kjell G.
Senast uppdaterad: 2011-09-03.